tirsdag 13. september 2011

Bakemester Harepus – grove urtescones

I mangel på hjernekapasitet, skal jeg i dag poste en... *trommevirvel*....OPPSKRIFT! Føler meg litt som ei blogg-hore men ok, ikke noe galt i det altså, kjør på. Gir også et lite innblikk i mitt hjernedøde hode (føler strengt tatt at den setningen snakker for seg selv).


Oppskrift på GROVE URTESCONES!
-7 dl grovt mel (feks sammalt spelt)
-4 ss hakkete urter (feks oregano, dill, rosmarin, estragon)
-3 ts bakepulver
-1 ts salt
-2 ts fruktose
-50 gram smeltet smør
-2.5 dl melk (evn annet flytende, som feks kesam, yoghurt, smøreost, ol, jeg pleier blande i hytt og pine det jeg har for hånd/i kjøleskapet)
Bland sammen det tørre først, ha så i det våte. Elt lett sammen. Lag små flate "kaker" (eller no') i passende størrelse. Stek til de er gyldne og gjennomstekte.
225 grader i ca 15 min.

Jeg husker ALDRI å sette på ovnen før jeg begynner, men nå sist gang så husket jeg det. Sånn bortsett fra at ovnen var helt kald da jeg var ferdig og skulle sette brettet inn i ovnen. Det jeg hadde gjort var nemlig å skru på LYSET i ovnen, ikke varmen. Sukk..

Så satte jeg de endelig inn da. Og la meg på sofaen. Og glemte de naturlig nok helt bort, ikke hadde jeg satt på klokka heller. De var heldigvis ikke svidd, men de hadde hevet seg skikkelig, så de lignet på en misfosterblanding av scones og rundstykke. Jeg stakk i den tykkeste med en gaffel, litt fordi jeg var sur fordi de hadde hevet seg sånn, og litt for å sjekke om de var gjennomstekt. Noe de ikke var. Siden jeg var hjemme hos foreldrene mine og baka, så gav jeg liksågodt opp og tvang pappa til å ta ansvaret for de videre. De ble litt brent. Og klarer pappa, som er KOKK, å brenne de, ja da kan det skje hvem som helst!

7 kommentarer:

 1. Hihi, så søte ^^, Det der med å ta på lyset og ikke ovnen har jeg tabbet meg ut med så sinnsykt mange ganger også, I feel you! :P

  SvarSlett
 2. ÅHERREGUDJEGELSKERSCONES!!! men har ikke spist det på år og dag:o
  Men disse må jeg prøve altså. Kan ikke si at de så nydelige ut, fordi det gjorde de strengt tatt ikke. Derimot så virket de spennende, og sunne alternativer er aldri feil :D

  Haha, jeg må le av deg (meg?) for sånn er jeg og. Baker jeg hjemme hos mamma er det nesten alltid sånn at hun må ta over tilslutt:p

  SvarSlett
 3. Det høres godt ut! Synes de så gode ut også, selv om de så litt snåle ut ;) Hehe :) Så ut som kokosmakroner i formen faktisk :D Nam!

  SvarSlett
 4. M: Hehe, fort gjort det der :D

  KarianneD
  Det er sykt godt! Du må prøve disse ;)

  Lileana
  Ikke all mat ser like godt ut... Men det er (som oftest) greit så lenge det smaker godt :)

  SvarSlett
 5. Oppskrift notert!

  Kom med flere oppskrifter ;)

  SvarSlett
 6. Notert her også! Hehe, herlig med blogg-oppskrift som er full av deilig selvironi, istedet for sånnderre "se på meg som kan bake PERFEKTE kaker fordi livet mitt er så PERFEKT og jeg er så sinnsykt HEIT og ROOOOSAAA" :D

  SvarSlett
 7. E: hahahaha, neida, her i gården råder selvinnsikten!

  Schmy: jada, siden du ba så himla fler så kommer deg sikker flere.

  SvarSlett