mandag 27. februar 2012

Bakemester harepus – black bean fudge brownies

Jeg hadde liksom egentlig tenkt å kun legge ut "sunne oppskrifter", men føler overskriften her taler for seg selv.. Jeg mener... Fudge brownies, hallo! De er dessuten veganske! Måtte prøves! Oppskriften fant jeg på bloggen Veganeren, som deler de herligste oppskrifter på mat de færreste kjøttetere ville tro faktisk var vegansk! Jeg skal nok lage denne igjen, og prøve å gjøre den litt "sunnere", men denne gangen fulgte jeg bare oppskriften.

Black bean fudge brownies

Ingredisenser:
  • 1 boks (425 gram) sorte bønner
  • 2,5 dl vann
  • 3,5 dl hvetemel
  • 5 dl sukker
  • 3 dl kakaopulver
  • 2 dl hakkede valnøtter
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 gram hakket mørk kokesjokolade

Du trenger:
  • En food processor
  • En.. eh.. sånn du måler liter og desiliter med!
  • En teskje
  • En skarp kniv
  • En skjærefjøl

I tillegg vil jeg på det varmeste anbefale:
  • En far som er kokk og som hjelper deg gjennom hele prosessen

    Noen små forandringer ble det; jeg fant ikke sorte bønner, så det ble brune bønner i stede. Jeg brukte mandelmel i stede for hvetemel for å gjøre den glutenfri. Det var ikke nok valnøtter så det ble halvparten valnøtter, halvparten mandler. Og så gjorde jeg en "kjempefeil", som jeg ikke innså før morgenen etter, jeg kjøpte nemlig vanlig, mørk kokesjokolade fra Freia, som selvsagt inneholder melk, så da var den plutselig ikke vegansk lengre! Ikke at det gjorde noe, for verken jeg eller noen av de som spiste av den er veganere, men det var bare en irriterende feil å gjøre. Men ok..

    Ha bønnene i et dørslag og skyll dem grundig i kaldt vann. Vask boksen, ha bønnene tilbake i den og fyll opp med kaldt vann. Hell alt + 2,5 dl vann i en food processor og kjør til puré.

    Bland sammen det tørre og hell i bønneblandingen. Rør godt, tilsett litt mer vann om det er tørt.

    Hell røren i en papirkledd liten langpanne og stek på 175 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl helst over natta i kjøleskap, eller i hvert fall i noen timer. Skjær i pene ruter og server. Den er ganske mektig, så fersk frukt er godt å ha som tilbehør.

    Jeg laget den til behandleren min på Dagavdelingen, hun har nemlig bursdag i dag (hurra!!!). Aldri i mitt liv har jeg hatt mer prestasjonsangst for noe jeg har laget, men den slo heldigvis an, servert sammen med kiwi, druer, appelsin, kaffe og bursdagssang.

    10 kommentarer:

    1. Ååå, det så godt ut :) Så snill du er som laget den til behandleren din :) Er han forresten til utlån han pappaen din eller? ;)

      SvarSlett
    2. Nam nam nam. Skal prøve!!

      SvarSlett
    3. Oi,hørtes skummelt ut. Jeg er forvirret. Det er jo sjokolade i den og. Hmmm.
      Sjokolade:D
      Jeg må teste en gang!!!!!

      SvarSlett
      Svar
      1. Du kjenner overhode ikke noe bønnesmak! De andre ble kjempeoverrasket da jeg midtveis i kakespisingen fortalte om alle bønnene :)

        Slett
    4. Jeg likte aller best den anbefalingsdelen, den med pappaen som er kokk :)
      Høres sååå koselig ut <3

      SvarSlett
    5. Har tenkt å bake kake selv til G når hu har bursdag i sommer:) Skal spørre en annen ansatt jeg liker om hu kan hjelpe meg litt da jeg ikkke er særlig til bakemester:) Takk for fine ord du skrev på mail, de skal jeg ta m meg!

      SvarSlett
      Svar
      1. Lurt å ha hjelp ja! Kake blir somoftest bra uansett, kan sjeldent gå feil med sukkerting :)

        Slett