torsdag 28. juni 2012

Getting lost will help you find yourself

Før pleide Cecilie ofte å si «bra jobba» til meg, men jeg klarte ikke ta det til meg. Jeg ba henne slutte å si det til meg, fordi jeg følte aldri at jeg fortjente å høre det. Det føltes feil å få skryt for ting som for de fleste mennesker er helt dagligdags, naturlig, en selvfølge.

Her har det snudd, veldig. Å få et «bra jobba!» av personalet etter å ha fullført et måltid, er bare helt fantastisk. Spesielt om det er et måltid som har vært vanskelig. Noen ganger sier de «da var du i mål». En bra ting, noe positivt. Det føles ikke slik, og nettopp derfor er det så fint å få bekreftet at det faktisk er bra. Det er både viktig og godt få anerkjennelse for en tøff jobb man gjør, selv om det er noe så basalt som å spise.


Middagen i dag ble vanskelig. Jeg følte det var så mye på tallerkenen at det nesten fløt utover bordet. Stemningen rundt bordet var amper, vi var flere som sleit. Jeg fikk i meg endel, men noe lå igjen da måltidet var over. Jeg/spiseforstyrrelsen var fornøyd. Så legger jeg merke til at en av de andre jentene som også sleit, klarte å bli ferdig, og jeg hørte personalet si «bra jobba, xxxx». Umiddelbart begynte jeg å gråte, for jeg innså at å få det mentale klappet på skuldra er så vanvittig mye viktigere for meg enn å «tilfredsstille» spiseforstyrrelsen.

Mer enn noe annet ønsket jeg meg et «Bra jobba, Tora!». Og det får meg til å ville jobbe for å faktisk gjøre meg fortjent til det.

6 kommentarer:

 1. Det var kanskje akkurat det du trengte å innse på egenhånd, Tora:)! Det gjorde meg så glad! Tidligere hadde g for vane å si til meg: - stå på, d går bra, du klarer d. Disse ordene ble til slutt så negative fordi jeg følte de ble brukt MOT meg da jeg ikke klarte å - stå på eller hadde opplevelse at det gikk bra eller at jeg klarte det. Etterhvert komde ordene i hodet mitt under selvskading fordi Det var noe jeg fikk til. Nå bruker hun ikke de ordene mer da jeg klarte å fortelle hvor mye negativt de gjorde med meg. Det er så viktig det du skrev i dette innlegget, ytre bekreftelser/erkjennelser er med på å drive oss fra i positiv retning. Ord har veldig mye å si! L-

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du klarer snu det, du også, at det kan bli ord som er gode og få. Og ja, ord har absolutt veldig mye å si, på godt og vondt!

   Slett
 2. BRA JOBBA å innse dette Tora! Og det mener jeg virkelig <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tror jeg på. Tusen takk ♥

   Slett
 3. Ros er kjempeviktig! Bra jobba Tora <3

  SvarSlett