mandag 27. juli 2015

Sommer - tilbakeblikk

2013:

Den sommeren kan oppsummeres i et bilde;


2014:

Den sommeren kan på mange måter oppsummeres med det aller første «øyeblikk»-innlegget jeg postet her på bloggen;
«Jeg er hjemme hos foreldrene mine. Det skal være en stor familiemiddag med diverse slektninger, men det er ikke riktig enda. Det er varmt. Nesten for varmt. Jeg går i shorts og en lang, ermeløs finskjorte. Det er en sånn stille varm dag hvor det er som om man kan høre solstrålene. Jeg går ut i hagen sammen med Roxy. Trærne gir en skygge som gjør varmen behagelig. Jeg tar med en ball som jeg kaster, og Roxy løper etter. Hun er sånn en fin hund. Virkelig fin. Akkurat en sånn hund jeg så for meg da vi for seks og et halvt år siden begynte å snakke om å få hund. Hun var nærmere to år før hun ble den hunden hun er i dag, hun var en skikkelig hyene som unghund. Sta som ei geit, men pappa var staere, og mamma var tålmodig. 
Hun er seks år nå. Når vi går ut i hagen trenger hun ikke bånd. Hun er lydig, jeg kan stole på henne. Selv om det er varmt løper hun ivrig etter ballen. Vi pleier sjeldent kaste baller eller pinner til henne, og de gangene vi gjør det er det ikke alltid hun gidder løpe etter. Og de gangene hun løper etter, gidder hun sjeldent komme tilbake med fangsten. Hun tar «byttet» i munnen, og logrer stolt, før hun legger det fra seg og fortsetter der hun slapp da pinnen ble kastet. 
Akkurat i dag kommer hun tilbake til meg med ballen. Eller i det minste i nærheten av meg. Sier jeg «takk» eller «slipp», så slipper hun umiddelbart det hun har i munnen, uansett hva det måtte være. Fine hunden. Hun kan sitte, ligge og rulle rundt på kommando. Har jeg en godbit i hånda, blir hun så ivrig at hun setter seg, legger seg ned, ruller rundt og setter seg opp igjen i èn bevegelse. Hun peser litt, og stirrer på meg. Tar opp ballen og slipper den ned, som for å si at jeg skal kaste den igjen. Hun pleier vanligvis ikke gjøre det, og jeg blir glad. Pappa står på kjøkkenet og lager mat. Han følger med på oss gjennom vinduet, og peker oss i riktig retning de gangene vi ikke finner ballen. Siden det er såpass varmt vil jeg ikke at hun skal overanstrenge seg, så jeg går over til å sparke ballen forsiktig bortover plenen. Hun kaster seg etter den, slik valper gjør. Seks år, men fremdeles herlig barnlig. 
Det er sommer. Det er varmt. Roxy er god, og her og nå er det bare oss to her i verden. Pelsen hennes er myk, og innbydende. Både hender og ansikt kan grave seg inn i den. Hun er ferdig med å leke nå, og lener seg tungt inntil meg for å få kos. I øyeblikk som dette føler jeg meg så fri. Jeg tenker at akkurat sånn her, det er sånn livet skal være.»


2015:

Denne sommeren byr på utfordringer i diverse former, men det positive er absolutt i overtall. Jeg har hatt/har flere tattoveringstimer, jeg tilbringer tid med etterlengtete familiemedlemmer som er hjemme på ferie, jeg har stiftet nye bekjentskaper, jeg koser meg sammen med venner. Jeg drar i stallen når jeg kjenner at jeg trenger det. Ikke i stallen jeg vanligvis er i, men i privat-stallen som ligger rett ved, hvor jeg ordner boksen til en av hestene der, og lager klart høy og grøt til han. Det er ikke akkurat en nybegynnerhest så jeg kan ikke ri han, men bare det å få være i stallen er nok for meg. Hadde jeg kunnet ri og/eller stelt med en hest så hadde det selvsagt vært fint, men bare å få være der er en million ganger bedre enn ingenting!

Jeg snubler innimellom, men holder hodet over vannet over lange perioder om gangen, og verdsetter hvert eneste drag av oksygen ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar