søndag 28. juni 2015

Et slag for kjærligheten


 ˄ før og etter avgjørelsen ble offentliggjort ˅Hvordan kan gjensidig kjærlighet på noen som helst måte være feil?? Det kan ikke det! Dessverre er det ikke alle som skjønner det. USA er det 25 landet/territoriet som tillater likekjønnet ekteskap. I stikk motsatt ende har vi land som med loven i hånden straffer homofili.


7 land prakiserer dødsstraff, 71 land straffer med fengsel, bøter eller arbeidsstraff. Hvilke og hvor mange land som straffer med piskeslag og lignende har jeg ikke noe tall på. I Uganda og en del nord-Afrikanske land brukes voldtekt som en slags korreksjon på lesbiske. I flere land blir homofile sett på som syke. Verden har med andre ord enda et stykke igjen.

Men - samtidig synes jeg det har gått fort så lang. Nederland var det første landet som fikk kjønnsnøytral ekteskapslov, og det var så sent som i 2001. Norge fikk det faktisk ikke før i 2009. At USA nå har fått det er et stort steg. Forhåpentligvis vil flere land følge på, og forhåpentligvis vil det gå enda litt fortere enn det har gjort så langt. Det er mange motstandere, men jeg tror faktisk det er enda flere forkjempere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar