mandag 22. mai 2017

Så mange gode mennesker!

At mennesker er gode mot meg, det forventer jeg egentlig aldri. Ikke fordi jeg ikke stoler på mennesker, men fordi det er mange ufine mennesker der ute, og man vet jo aldri hvem det er man møter på. Derfor blir jeg så positivt overrasket når jeg møter på fine mennesker. Og det er mange av dem! Jeg blir like forbløffet og glad hver eneste gang!


Som for eksempel sykepleierne som jobber på legevakta, som ikke er noe annet enn snille og gode med meg når jeg kommer inn full av kaos og mørke jeg ikke klarer sortere en eneste tanke eller følelse. Tålmodige og omsorgsfulle sitter de hos meg og snakker med meg og hjelper meg til å roe ned. De bryr seg om meg og vil meg vel, og det er godt å kjenne på. Det finnes så mange mennesker som overhode ikke hører hjemme i helsevesenet men som likevel jobber der – også finnes det en god del mennesker som passer perfekt i akkurat den jobben. En ting er det faglige, det er jo noe «alle» kan lære, men man må dessuten ha en iboende respekt, omsorg og interesse for de man jobber med. Sykepleierne på legevakta er et glimrende eksempel på det; rette personer i rett yrke.

Som for eksempel de fantastiske damene i stallmiljøet, som alltid er så positive og blide og lett å be om hjelp. De har tatt i mot meg med åpne armer! Ikke bare de fra «min» stall men også de fra stallen som ligger like ved. Det er et helt fantastisk miljø. Jeg aner ikke hva jeg har gjort for å fortjene vennskapet og tilliten deres, og det kommer jeg nok heller aldri til å forstå, men herregud så glad jeg er for det og så stor pris jeg setter på det!

Som for eksempel behandleren jeg hadde under innleggelsen nå nylig. Det kan være så ymse hva slags behandler man møter på under innleggelser og hvordan kjemien er. Noen ganger kan det bare bli full kræsj og man kommer ingen vei. Denne gangen ble det full klaff på alle punkter og det er så fantastisk. For et enestående menneske! Ene og alene gjør hun verden til et bedre sted. Også hun er et strålende eksempel på å være rett person i rett yrke.


Jeg kommer ALDRI til å slutte å være takknemlig!

2 kommentarer:

  1. Så fint å lese, Tora! Det er godt å bli så positivt overraska over folk! Du har et kjempepoeng med hvor viktig det er med rett menneske i rett jobb.

    SvarSlett