torsdag 6. november 2014

Ikke flere tomme ord, vi krever tomme bur

Om Kirkens Nødhjelps årlige tv-aksjonen er «årets viktigste søndagstur», må Noahs årlige fakkeltoget mot pels være «årets viktigste lørdagstur»!

For 12 år siden lovet regjeringen at pelsdyrnæringen skulle avvikles dersom dyrenes mentale helse ikke ble vesentlig bedret innen ti år. Disse ti årene er for lengst gått, og forholdene for dyrene er fortsatt de samme - dyr som lever sine korte liv i trange nettingbur, for å bli drept for unødvendige luksusprodukter. Men i stedet for å avvikle pelsnæringen som lovet, har regjeringen nedsatt et «pelsdyrutvalg» som igjen skal gjennomgå næringen og deretter bestemme mellom «bærekraftig utvikling» eller «styrt avvikling». Utvalget skal gi sitt resultat innen desember i år. Pelsdyrnæringen er blitt gjennomgått flere ganger tidligere, med det samme resultatet: Dyrene viser tydelige tegn på lidelse, det er ikke mulig å gi dyrene et tilfredsstillende liv på en pelsfarm.

NOAH (og all logikk og fornuft i hele verden) mener stortinget for lengst har fått all den informasjonen som er nødvendig for å forstå at det ikke er mulig å gi dyrene et godt liv på en pelsfarm, og at det eneste etiske rette er å avvikle dyreplageriet, slik mange land allerede har gjort av hensyn til dyrene. Denne markeringen er et av de viktigste verktøyene vi har for å vise politikerne at vi aldri gir oss før pelsnæringen er nedlagt.

Jeg ELSKER pels! Men jeg vil kjenne at det banker et dyrehjerte under den pelsen. (-Anne B Ragde)

Pelsdyrnæringen må nedlegges. Ikke primært fordi dyrene skades og dør, men fordi de aldri får leve. De tilbys i stedet en uverdig eksistens, et ikke-liv de må gjennomgå for å tilfredsstille et for lengst utdatert menneskelig behov. Nedlegg næringen nå! (-Anne Holt)

Det er ingen hemmelighet hvordan dyrene på pelsfarmene lever, så jeg synes det er ganske utrolig at det faktisk er tillatt med pelsfarmer i Norge. Det finnes ingen god unnskyldning, og jeg håper at de som har makten til å stoppe dette, tar til fornuft veldig snart. (-Elisabeth Carew)

Å bruke pels er det samme som å si ja til tortur, mishandling, grotesk forfengelighet og likegyldighet for andre levende skapninger. Ta ansvar. Bruk din stemme til å si NEI til ren dyremishandling. (-Jorun Stiansen)

Her er steder klokkeslett (lørdag 8. november)

Oslo - kl 17:30 på Youngstorget

Tromsø - kl 16:00 på Stortorget v/Kulturhuset.

Bergen - kl 17:30 i Marken v/Jernbanestasjonen

Stavanger - kl 17:30 v/Paviljongen bak Domkirken

Trondheim - kl 17:30 v/Torget nordøst (v/If og Svaneapoteket)

Kristiansand - kl 17:30 på Øvre Torv v/Wergelandsparken

Narvik - kl 16:00 ved Damen på torget

Lillehammer - kl 17:30 på Lilletorget

Leknes i Lofoten - kl 14:00 på Rådhusplassen

Bø i Telemark - kl 17:30 på parkeringsplassen ved kommunehuset, bak Pizzabakeren

Ålesund - kl 18:00 på Dronning Sonjas Plass

Tønsberg - kl 17:30 på Torget

Fredrikstad - kl 17:30 på Stortorvet

Bodø - kl 17:30 ved domkirken

Stord - kl 13:00 ved turnhallen

Du finner mer info HER og HER om pelsdyr, pelsfarmer, pelsindustrien, politikk, hva noah gjør og hva annet DU kan gjøre!

Her er noen av mine innlegg fra tidligere år;

Dette er det ellevte året fakkeltog arrangeres. La oss håpe (og kreve!!) at dette er det siste året det er behov for å arrangere et fakkeltog mot pels!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar