søndag 30. november 2014

Ta et steg tilbake

Jeg har funnet noen sitater og spørmål som hjelper meg å setter det hele litt i perspektiv. For tiden er det «dag-for-dag» som gjelder. Sånn må det være nå, men alle bør, sånn en gang i blant, ta et steg tilbake og ta en titt på den store sammenhengen.

If you're not working on your recovery,
you're working on your relapse.
Det er faktisk ikke noen mellomting.

If you're not recovering from your eating disorder,
you're dying from it.
Igjen, ingen mellomting. Den tar livet ditt, fysisk og mentalt, selv om det er så sakte at du sannsynligvis ikke merker det engang. Og det gjelder flere mentale lidelser.

Gir det mer enn det koster?
Det er mye som er tøft, mye som er vanskelig, mye som er hardt, men dersom man får igjen mer enn man gir, så er det faktisk verdt det.

Det kanskje det viktigste...
Ask yourself if what you are doing today
is getting you closer to where you wanna be tomorrow.

Og apropos perspektiv.. Jeg har et bilde av et monster lagret på dataen, og bildet har vært lagret der i mange år. Da jeg fant det så jeg et monster som kom krypende opp fra avgrunnen. Når jeg har sett på ettertid, har det plutselig sett ut som monstret blir dratt ned i avgrunnen, og desperat forsøker klore seg fast. Hva ser du?

3 kommentarer:

  1. Jeg ser ikke et monster, men et menneske. En menneske som holder på å gå under, men som kjemper imot med all den styrke han/hun har :-)

    SvarSlett
  2. Jeg ser et monster med klør som skraper i bakken, mens det sakte og ubønnhørlig sklir ned i det tomme intet fordi noen har kjempet og overvunnet det. M <3

    SvarSlett
  3. Det siste av dine spørsmål bruker jeg mye, og noen ganger får det meg til å ta valg som er bedre for meg selv. Det er ikke lett, og jeg lykkes ikke alltid. Men jeg prøver å glede meg over de ganger jeg lykkes framfor å fokusere på de feile valg jeg tar. Men det er en god ting å tenke på i alle hverdagens små og store valg! Uansett om figuren på bildet er på vei opp eller ned så håper jeg at du klarer å klatre stadig høyere, og til slutt klarer og våger å bevege deg bort fra hullet! Stå på :-)

    SvarSlett